Fractional laser

Het herstellen van schade aan de huid

Behandelingen om de huid te verjongen of verstrakken zijn niet meer weg te denken. De vraag hierin groeit dagelijks. Tegenwoordig zien we steeds meer dat er gefractioneerde laserbehandelingen uitgevoerd worden, waar dit in het verleden nog de volledig ablatieve lasers waren. Vanwege de hoge risico’s  op complicaties en een lange downtime bij volledig ablatieve lasers, worden deze nog zeldzaam toegepast. Bij het Lasercentrum is de PicoDiscovery met een gefractioneerd handstuk een methode om de huid mooie rejuvenation te geven. Huidverjonging, behandeling van lijntjes en rimpels of een grove porie structuur, dit kan allemaal aangepakt worden

PicoDiscovery; de beste oplossing.

Met de fractional PicoDiscovery kan non-ablatief en ablatief behandeld worden. Je kan werken op collageenstimulatie en is ook zeer geschikt voor icepicks (acnelittekens). Er kunnen meerdere lasers en meerdere technieken gecombineerd worden voor een optimaal effect.

Fractioneel behandelen houdt in dat er in de huid door de laserstralen minuscule kolommen geschoten worden, waarbij de huid rondom die kolommen dus volledig in tact blijft. De kans op complicaties wordt hierdoor aanzienlijk verkleind. De downtime (hersteltijd), is hierdoor ook een stuk korter.

De nieuwste en meest innovatieve menthodes

De pulsduur voor het fractioneel behandelen van de huid, gebeurt met picoseconden. Je krijgt hierdoor een foto-akoestisch effect. Je werkt niet op basis van warmte, maar je creëert een explosie in de cel. Hierbij zijn picoseconden lasers het nieuwst en meest innovatief op dit gebied. Meer en meer worden deze lasers ook voor huidverjonging ingezet. Hiervoor is een extra gefractioneerd handstuk nodig. Door gefractioneerd kleine explosies te maken, wordt nieuwe celregeneratie gestimuleerd met als voordeel dat collageen en elastine wordt aangemaakt.

Een andere manier van rejuvenation met een picoseconden laser is het creeren vam kleine laser-induced breakdowns, ook wel liob’s genoemd. In de opperhuid (epidermis) worden kleine openingen gemaakt zonder daarbij de huid te openen. Dit gebeurt doordat er shockgolven worden afgegeven naar de diepere huidlagen. In de huid geeft dit een reactie van inflammatie, dat er voor zorgt dat celactivatie en stimulatie van elastine en collageen volgt.

Uw huid laten verbeteren door een expert?

neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op
via telefoonnummer: 085 – 0212404 of vult u het contactformulier in  en upload uw foto.