De PicoSure-laser om tatoeages veilig te verwijderen.

Volgens de British Association of Dermatologists krijgt een derde van de mensen die een tatoeage nemen, spijt van hun keuze. Voorheen werden deze tatoeages verwijderd met Q-Switched lasers met een pulsduur van nanoseconde (een miljardste van een seconde). Klinisch onderzoek heeft echter uitgewezen dat je met de PicoSure-laser met een picoseconde (een biljoenste van een seconde in de lengte) pulsduur sneller dan ooit van je ongewenste tatoeages af kan komen.

Hoe werkt de PicoSure-laser precies en waarom is deze laser de beste optie om je tatoeage weg te halen?

PicoSure staat voor: Pressure Wave-technologie. PicoSure is een door de FDA goedgekeurde technologie die gebruik maakt van ongelooflijk korte laserpulsen (één biljoenste van een seconde lang) om het inktdeeltje onder de huid met zo’n enorme druk te raken dat het pigment uiteenvalt tot minuscule stofachtige deeltjes. Deze worden vervolgens opgenomen door het immuunsysteem en geëlimineerd door het lichaam. Vergeleken met traditionele lasers die nanoseconde technologie gebruiken, wordt PicoSure vaak beschouwd als effectiever op hardnekkige tatoeages en kan met minder behandelingen volstaan worden om een ​​volledig verwijderd resultaat te bereiken.

Kan de Picosure laser alle inktkleuren verwijderen?

De Picosure laser maakt gebruik van laserlicht met een golflengte van 755nm, ofwel, dit is de kleur licht van de laser. Dit type licht  is uitermate geschikt voor het verwijderen van de kleuren zwart, groen, blauw en paars. Heeft u dus deze kleuren in uw tatoeage dan is de Picosure de beste optie voor het verwijderen.

Naast het behandelen van tatoeages heeft de PicoSure ook de mogelijkheid voor het behandelen van pigmentstoornissen. Dit wordt gedaan met het FOCUS handstuk. De FOCUS concentreert de explosieve kracht van de Picoseconde pulsen in een fractioneel patroon op de epidermis. De daardoor opgewekte schokgolven resulteren in aanmaak van collageen en elastine in de dermis. Dit gebeurt zonder de pijn en hersteltijd van andere gefractioneerde laser technieken.