Pigmentbehandeling

Wat is pigmentatie?

We spreken in dit geval over hyperpigmentaties. Hyperpigmentatie betekend een teveel aan pigment in de huid, wat resulteert in één of meerdere vlekken die donkerder zijn dan de eigen huidskleur. Met behulp van een laser kan pigment sterk gereduceerd worden. Door een laser te gebruiken die voornamelijk met zijn energie het pigment absorbeert, kunnen de aan elkaar gebonden pigmentcellen stuk gebroken worden, waardoor de vlek lichter wordt of verdwijnt. Dit proces is nooit helemaal selectief en heeft als gevolg het ontstaan van hypopigmentaties.

Pigmentatie behandelen 

Hypopigmentaties zijn vlekken die lichter zijn dan de eigen huidskleur doordat het aanwezige pigment lager ligt dan elders gebruikelijk is in de huid. Dit kan een symptoom zijn van bepaalde huidziekten zoals vitiligo, maar ook als complicatie optreden na bijvoorbeeld laserbehandelingen.

Hyperpigmentatie kan binnen de praktijk op diverse manieren behandeld worden, waaronder chemische peelings, producten of lasertherapie. De pico laser is hier ook uitermate geschikt voor. De pigmentcellen worden door middel van een foto akoestische reactie uit elkaar gebroken en door het lichaam zelf afgevoerd. Een egalere huid oogt tenslotte ook jong.

De allerbeste behandeling

Het Lasercentrum voert met de PicoSure laser de laatste nieuwe techniek uit op het gebied van pigmentvlekken behandelen. Door een foto-akoestische reactie met een extreem korte puls in picoseconden wordt het teveel aan pigment in zeer kleine deeltjes opgebroken. De behandeling is hierdoor veel veiliger geworden, ten opzichte van de klassieke lasers, die vooral werken met foto-thermische reacties.
De deeltjes worden in de weken na de behandeling door het lichaam zelf opgeruimd. Hierdoor zullen de vlekken verminderen of verdwijnen en wordt de huid frisser en egaler. Gemiddeld zijn er 1-4 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van het type pigment en uw huidtype.
De behandeling wordt met tussenpozen van gemiddeld drie tot zes weken herhaald.

Onder invloed van UV-straling, ontstaat er meer pigmentaanmaak in de huid. Wanneer dit niet op een egale manier gebeurt, kan de huid een vlekkerig beeld vertonen. Dit kan door cliënten als cosmetisch storend ervaren worden. Het zorgt ervoor dat de huid ouder oogt, dan hij daadwerkelijk is. Ontsierende pigmentaties kunnen op verschillende manieren worden aangepakt, waaronder met de laser. Met de PicoSure laser, kan pigment prachtig worden geëgaliseerd. De PicoSure is ’s werelds eerste ongeëvenaarde picoseconde esthetische laser. Door het Focus handstuk, kan er nog specifieker gewerkt worden op pigmentstoornissen.

Pigment laten behandelen 

Bent u toe aan een pigment behandeling en is het eindelijk tijd voor verandering? neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: 085 – 0212404 of vult u het contactformulier in  en upload uw foto.