Vaatbehandeling

Vaatbehandeling

Soms heeft een gezicht last van talrijke ontsierende kleine bloedvaatjes, genaamd couperose. Het is volkomen onschuldig. Meestal treedt dit op vanaf het dertigste levensjaar. Erfelijkheid kan hierbij een rol spelen, maar ook door medicatiegebruik, overmatige blootstelling aan de zon, temperatuurschommelingen en alcoholgebruik kunnen deze vaatjes, ook wel teleangiëctastieën genoemd, veroorzaken of verergeren.

Couperose is een aandoening van de huid die niet vanzelf weg gaat. Soms blijft het jaren stabiel, maar vaatjes kunnen door diverse omstandigheden ook verergeren of uitbreiden naar hals- of décolleté gebied.

De behandeling

De meeste elegante manier om couperose te behandelen is met behulp van laser of IPL. Gemiddeld zijn er twee tot vier behandelingen voor nodig, met een interval van 3-4 weken.

Bij het Lasercentrum wordt gewerkt met de allernieuwste techniek om couperose te behandelen. Door middel van een IPL systeem op de PicoDiscovery laser, worden ontsierende bloedvaatjes en diffuse roodheid aangepakt. Wanneer u klaar bent met de behandelingen, kan jaarlijks onderhoud nodig zijn, om de uitbreiding van couperose tegen te gaan.

Daarnaast is camouflagetherapie door de huidtherapeut een aanvulling om de ontsierende vaatjes te verbergen.

Wat kunt u zelf doen?

Wat u zelf kunt doen om de uitbreiding van de ontsierende vaatjes in de hand te houden, is het vermijden van grote temperatuurschommelingen en de huid goed beschermen tegen zonlicht. Ook het verminderen van alcoholgebruik kan hier in bijdragen. Bij temperatuurschommelingen kunt u denken aan het bezoeken van de sauna, of wintersport.

Jouw vaten laten behandelen door het laser centrum?

Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op
via telefoonnummer: 085 – 0212404 of vult u het contactformulier in en upload eventueel uw foto.